Ainul Mardhiah89's Blog
Just another WordPress.com weblog

Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Blog baru

January 10, 2011

Assalamualaikum sahabat-sahabat.. Blog ni lame dah x update..Sebenarnya,,saya tak guna dah blog ni..jarang-jarang buka..Saya ade buat blog baru..jom lawat blog terbaru saya di  http://qurratunainun.blogspot.com

Sebagai peringatan buat diriku dan shbt2 sekalian..

August 2, 2010

Ali r.a. meriwayatkan sebagai berikut: “Saya bersama Fatimah berkunjung ke rumah Rasulullah dan kami temui baginda sedang menangis. Kami bertanya kepada baginda, “Mengapa tuan menangis wahai Rasulullah?” Baginda menjawab,”Pada malam aku di Israk dan dimikrajkan ke langit, daku melihat orang sedang mengalami berbagai penyeksaan. Maka bila teringatkan mereka aku menangis.” Saya bertanya lagi, “Wahai Rasulullah […]

asifni jiddan ya ustaz..huhu~~

August 2, 2010

isnin,2 ogos 2010… rasenye dah bangun awal td…uhhhhhhhhhhhhu..kol 6 suku..lepas solat subuh,ngaji Al-Quran..xtaw cmner bole aku tido lepas tu..astaghfirullahalazim…x patot2..dahla kelas ade kol 8…huhu..mmg benar,kita hanya merancang,,tapi hanya Allah yang menentukan..mmg x trfikir pom sblm tu nk tdo,,knapela bole trtido..huhu..bangun2 trkejut bsr aku,,tgk jam kol 7.30..time ni spatotnyer aku naek bas dh.dahla kolej jauh ngan […]

marhaban ya Ramadhan kareem…

August 1, 2010

Bismillahirrahmanirrahim.. Al-hamdulillah pada hari ini kita masih dapat menikmati segala nikmat yang Allah kurniakan terumanya nikmat iman dan islam..setinggi kesyukuran yang tak terhingga ku rafa’akan pada Rabbul Izzati Tuhan sekalian alam..ya Allah,,aku bersyukur sgt2 padaMu kerana kehidupan yang Kau berikan pdku..kehidupan yang penuh hikmah..walaupun ujian yang kadang2 hadir mengajar diri yang hina ini untuk sentiasa […]

Nisfu Syaaban…rebut peluang utk tingkatkn amalan…

July 26, 2010

Pengertian Nisfu Syaaban Nisfu dalam bahasa arab bererti setengah. Nisfu Syaaban bererti setengah bulan Syaaban. Malam Nisfu Syaaban adalah malam lima-belas Syaaban iaitu siangnya empat-belas haribulan Syaaban. Nabi Muhammad s.a.w. menggalakkan umatnya untuk bangun malam dan berjaga serta beriktikaf sepanjang malam kerana tidak mahu amalan diangkat dalam keadaan tidur atau lalai. Malam Nisfu Syaaban merupakan […]

muhasabah CiNtA…

July 23, 2010

MUHASABAH CINTA…. WAHAI PEMILIK NYAWAKU… BETAPA LEMAH DIRIKU INI… BERAT UJIAN DARIMU… KU PASRAHKAN SEMUA PADAMU.. TUHAN…BARU KU SEDAR  INDAH NIKMAT SIHATMU ITU… TAK PANDAI AKU BERSYUKUR KINI KU HARAPKAN CINTAMU KATA-KATA CINTA TERUCAP INDAH.. MENGALIR BERZIKIR DI KIDUNG DOAKU… SAKIT YG KU RASA.. KIAN ..JADI.. PENAWAR DOSAKU BUTIR2 CINTA AIR MATAKU TERINGAT SEMUA YG […]

MaNisNya TauBaT~~

April 23, 2010

Bismillahirrahmanirrahim.. Seringkali hati bertanya, minda ligat berfikir, mengasak soalan bertalu-talu pada diri, mengapa manusia susah nak buat baik? Mengapa segelintir manusia lebih suka memilih untuk buat jahat? Kadang- kadang ingin saja ku temuramah mereka “terlibat dengan urusan sebegitu”, .. Kenapa jadi jahat? Tak takut Tuhan ke? Tak nak masuk syurga ke? Dah tak sayang keluarga?kenapa, […]

ya Rasulullah..aku merinduimu~~

April 17, 2010

p/s: saya copy paste bulat-bulat dari page notes fb seorang sahabatl… just thought i ought to share wif others. agak panjang, tapi amat bermakna.. after this line, is not my doing.. sume copy paste..hehe ___________________________________________________________________________________ ..Taken from da story in one of my fren’s fb album..huhu Alhamdullilah, Allah bagi peluang utk ternampak dan baca cerita […]

Maafkan diri ini..

April 14, 2010

Huhu..sdey jer tgk tjuk kat atas ni kan??mcm kemaafan ditolak jer.. Sblm tu..assalamualaikum sume..slmt malam.. lame dh rsenyer x conteng blog..huhu..mlm ni tringin sgt walau esk nk brperang exm..hehe..xpe sbntr jerr..x lame..nk luah ape yg trsirat dlm hati..”mcm nk luah prasaan jer ni””haha..nggak la..sje2..but full  of the means… sblm ni..tension ..yer la,assigment la..exam la..presentation lg..huhu..letih […]

SuRaT aDaM uNtUk HaWa..

April 7, 2010

Wahai sahabat Muslimat Sekalian, Renung-renungkanlah intipati daripada surat Adam kepada Hawa ini….Ketahuilah olehmu wahai Bunga-bunga Islam,kita adalah sayap kiri pada mereka(kaum muslimin). Sedih rasanya jika teguran baik yang mereka berikan kita tak ambil kisah. Bukankah ia juga untuk kebaikan bersama.Fikirkanlah wahai sahabat-sahabatku…… SURAT ADAM UNTUK HAWA Dengan nama Allah swt Yang Maha Pemurah Lagi Maha […]