Ainul Mardhiah89's Blog
Just another WordPress.com weblog

eDuCatIon

Nak cerita pasal pendidikan ini panjang sebenarnya..tp xpela,kta sama2 kongsi cerita..masa kecik2 dulu,dalam umor 5 tahun,saya dh dhntr ke tabika kemas utk blajar abc n tolak campur..huhu.sronok jgk tringat ms zmn budak2 .dlu..hehe.mak saya ckp,sy akn nangis kalau x g sekolah..tu la plik jgk prangai sy ni,kalau org len nangis sbb x mahu pegi skolah.

Okla lps 2 sy tlh menerima pendidikan kat sekolah kebangsaan kelaboran selama 5 tahun dan masa darjah 6 saya tlh berpindah ke sekolah kebangsaan berangan 1,tumpat klate.slps drjh 6,saya menyambung pelajaran kt Smu (A)Maahad Muhammadi Lilbanat KB jg selama 5 tahun..

securedownload1

salam perjuangan di bumi ukm ni…

Ya Allah ya Tuhan kami..lapangkanlah dada kami..permudahkanlah segala urusan kami..berikanlah kami kejayaan di dunia dan akhirat…ameen..

Pejam celik2..dah masuk final year..cepatnyer masa berlalu..aku rase cam bru terjaga dr mimipi…Ya Allah,masa berlalu dengan pantas…betullah kata pepatah..masa itu pedang..jika kamu lmbt,msa itu akn memotongmu..hhuhu..

Aku berazam dan bercita-cita nk dapat pointer 3.5 ke atas..semua orang berimpian cam tu kan..tapi bagaimana???kenapa aku lalai,,lagha,,dengan permainan dunia…facebook,,ym la,,email la..mcm2 lagi..kalau gna sebentar,takpela jgk..ni smpai 24 jm..siang malam x brenti2..huuhu..ni ke contoh pelajar berjaya..Ya Allah ..tulomlah aku ..aku x mahu dalam berada dalam kerugian..sebagaimana firman Allah yg bermaksud:

“Demi masa,sesungguhnya manusia itu dalam kerugian,,kecuali mereka yang beriman dan beramal soleh..”

Ya Allah ..bukakanlah pintu hatiku..tulomlah aku..sedarkanlah aku..aku byk sangat dosa padamu,pada ma  abah,kwn2,n ramai lagi..ampunilah aku Ya Allah..aku nk jd hambaMu yg solehah yang taat pada perintah dan meninggalkan segala laranganmu..

Time xm2 paper baru ni,,aku rse cam x tenang sgt..ms tgk soalan,,msti tringat bnda laen..ni la padahnyer lalai..Ya Allah..kuatkanlah imanku..tulomlah aku utk hadapi semua ini..ameen..

ape2 pom..bykkanlah muhasabah diri..ingat Allah,ingat mati…

 

One Response to “eDuCatIon”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: